Babyfotoshoot

Baby fotoshoot van je nieuwgeborene

Gefeliciteerd! Jullie zijn papa en mama geworden van het mooiste kindje ter wereld. Dat is een fantastische gebeurtenis en tegelijk een mooi moment voor een baby fotoshoot. Het echte newborn is maar een kort moment, zoals jullie baby was bij de geboorte. In de dagen daarna slaapt je kindje veel en is het nog heel flexibel. Daardoor kunnen we het heel eenvoudig in die o zo schattige houdingen leggen. Met gebruik van leuke attributen en mooie kleuren, geef ik er juist dat extra persoonlijke tintje aan. Zo zorg ik voor een prachtige herinnering die met vakkundigheid, liefde, passie en geduld tot stand kwam.

 

Beste tijd voor een baby fotoshoot

Een baby fotoshoot kun je het beste laten maken tussen de 4de en 14de dag na de geboorte. Dit kan bij mij in de studio of bij jullie thuis. Tijdens de opnamen is het heel belangrijk dat het behaaglijk warm is in de ruimte waar de fotosessie plaatsvindt. Jullie kindje mag het immers niet koud krijgen tijdens het poseren. Als je de foto’s ook voor het geboortekaartje wilt gebruiken, kunnen we de afspraak eerder plannen. Achteraf ontvang je alle foto’s digitaal.

 

Hoe werkt een newborn shoot?

Voor een baby fotoshoot gebruik ik diverse attributen zoals mandjes, emmers en kistjes. Jullie kindje ligt hierbij steeds op een comfortabel kussen, zodat het heerlijk ontspannen blijft. Tijdens de fotosessie wissel ik ook steeds af met mooie accessoires, achtergronden en kleuren. Hiervoor beschik ik over de leukste doeken, wraps, tie backs en backdrops. Ter completering mag je natuurlijk ook eigen spullen van thuis meenemen. Wanneer ik bij jullie op locatie kom fotograferen, is de collectie attributen beperkter.

Neem alle tijd

Bij een baby fotoshoot is tijd onbelangrijk. Wel is het van belang dat we de fotosessie in alle rust kunnen uitvoeren, zonder dat we gestoord worden door in en uit lopende geïnteresseerden, telefoonoproepen of televisiegeluiden. Gemiddeld duurt een newborn shoot 2 tot 3 uur. Tussendoor is er volop ruimte voor het voeden, verschonen en knuffelen van jullie baby. Zo blijft de sfeer ontspannen en kunnen we de mooiste plaatjes schieten.

 

Meerdere gezinsleden

Een baby fotoshoot hoeft niet enkel uit foto’s van het nieuwe kindje te bestaan. Zijn er al meer kinderen in jullie gezin dan is het ook geweldig om een aantal foto’s te combineren met de baby, de kinderen en je partner. De focus ligt echter op de nieuwgeborene.

 

10 tips voor een geslaagde fotoshoot

Pasgeboren baby’s hebben vooral rust nodig. Ze zijn heel gevoelig voor sfeer en vragen tijdens de fotosessie een warme omgeving. Voed, verschoon en knuffel je baby tussendoor en blijf zelf vooral relaxt Een newborn shoot is heel intensief en vraagt veel energie van jullie kindje en jezelf. Het is daarom verstandig om geen andere afspraken te maken op die dag. Om de baby fotoshoot bij jullie thuis tot een succes te maken geef ik je graag een aantal nuttige tips die bijdragen aan een geslaagde fotosessie:

  • Zorg voor zo min mogelijk personen in de kamer
  • Laat de baby het tempo van de fotosessie bepalen
  • Plan geen andere afspraken op de dag van de shoot
  • Zorg dat de kamertemperatuur 26 °C is
  • Trek zelf luchtige kleding aan
  • Zorg voor een vrij plekje bij een raam voor voldoende daglicht
  • Geef de baby voordat we gaan fotograferen een voeding 

Boek voorafgaand aan de newborn shoot een zwangerschapsshoot of belly2baby

Ook een superschattige baby fotoshoot van je pasgeborene? Boek mij bijtijds via 06 – 53850331.